Антіквание символи віри

символи віри

19.11.2017

Символи віри. Частина п’ята. баптистське віровчення

«3) Та не буде в тебе інших богів перед лицем Моїм. 4) Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. 4) Чи не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний »

Для розуміння Біблії, щоб не робити помилок, не можна вихоплювати окремі вірші без зв’язку зі змістом, яке розповідає нам історично про той час і про ті причини чому це сталося і чому це було сказано Господом, Його Ангелами і пророками. Отже про історію і причини зазначених вище трьох віршів.

Розберемо 4-й вірш. тут слово "кумир" є слово вживається у світському житті людей. Кумиром може бути хтось із правителів, артистів, спортсменів і так далі, людей, які стали видатними у світському житті. Іноді таких людей в даний час називають "зірками". Отже слово "кумир" до православних ікон ніякого

відношення не має. Далі в 4-му вірші говориться про зображення будь-яких явищ, що на небі, на землі і в воді. Тут вживається слово "що". Слово це означає неживий названого явища. Якби це стосувалося одухотворених істот, то вживалося б слово "хто". Таким чином і 4-й вірш ніякого відношення до ікон не має.

5-й вірш закликає євреїв не кланятись і не служити всьому тому, що перераховано в 3-м і 4-м віршах, які ніякого відношення до православних ікон не мають. Отже, все, що сказано в Законі, ніякого відношення до ікон не має. На відміну від ідолів у євреїв, ікони в Православ’ї ніколи тварин не зображували, а зображують тільки Бога і Святих для Бога. Православні, на відміну від євреїв, звертаються до Бога через ікону, тоді як євреї бачили в ідола бога. Ікона для православних богом не є, а є символічно зображенням, через яке віруючий відокремлює себе від усього оточення при зверненні до Бога. І тому ікона знаходить святість своїм відділенням для Бога. Все ж, що має святість, може бути використано для прояву Богом тих чи інших чудес, які в історії Православної церкви були і які православні християни зберігають у своїй пам’яті.

«І, як Мойсей підніс змія в пустині, так мусить піднесений бути й Син Людський». Іоанна 3:14

Примітка: Про баптистка віровчення в Росії можна прочитати тут: Російський Союз ЄХБ. http://baptist.org.ru/faith/verouchenie

Інший доказ того, що дитина не може бути хрещений, то, що людина повинна спочатку вивчити Писання, потім увірував, і тільки потім хреститися. Хрещення не відкриває ворота в Царство Небесне. Порятунок надходить в результаті віри, а не хрещення. Ісус Христос сказав: "Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа," (Мт.28: 19), і " Хто увірує й охриститься, той буде спасенний; а хто не увірує, засуджений буде" (Мрк.16: 16). Як бачимо, обьязательно умова для порятунку є ВІРА + ХРЕЩЕННЯ. А для того щоб повірити, треба вчиться. А хто не повірив, навіть якщо і хрещений, все одно буде осуджений.

Що стосується того чи може віруючий "втратити" порятунок чи ні, то знову в Біблії є багато місць, які вказують на те, що Бог створив людину вільною, і він (чоловік) може в будь-який момент розірвати договір з Богом. Бог обіцяв що хто увірує і до кінця буде служити Богу, Він не залишить, і ніхто не зможе людини розлучити з Богом. Але сам людина вільна в будь-який момент відмовитися від порятунку. Так було з самого початку. Хіба Адам не мав життя вічне і не втратив її в результаті свого гріха? А Саул? Не стану зараз довго писати на цю тему, рекомендую увійти на сайт rusbaptist.stunda.org і там знайдете відповіді на всі ці питання, в тому числі і про хрещення, і про порятунок, і про віросповідання баптистів.

1) Ви написали, Сергій: "У баптистів допускають до хрещення тільки тих, які покаялися і усвідомлюють у що вірять". Однак, цього недостатньо для хрещення! Головне в хрещенні є служіння Богу, нести Слово Боже людям, а дітям і в 15 років не всім це під силу. Я не хочу називати адресу цієї церкви баптистської, але бачив в ній хрещення дітей в цьому віці, школярів дітей початкових класів, а також знаю, що подібне практикується і в інших церквах, в які також міркують як Ви. Прочитайте мою статтю "Деякі питання про хрещення і Народження понад", Де все це рае’ясняется докладно.

2) Також Ви, Сергій помиляєтеся і в тому, що Народжений понад може відпасти від Бога, але це неможливо, так як сутність його зовсім інша, а тому він вже не може ніколи відпасти від Бога! Прочитайте статтю мою про це " Чи може віруючий бути впевненим на 100%, що він має життя вічне?"

1)"Я читаю Біблію, і мені це досить." ВІДПОВІДЬ МІЙ: Немає цього недостатньо! Прочитайте цю статтю: "Кому доступна для розуміння Біблія !?"

2) Людина Народжений понад має вже іншу сутність, а тому він вже і вибір робить згідно свого духу Божого в ньому! Який дух людини-такі і його вчинки. До того ж потрібно знати це:

Чи може бути таке? Апостол Павло у своєму посланні до християн пояснює великі доктрини благодаті, а також пояснює і це питання:

«Бо я впевнений, що ні смерть, ні життя, ні Анголи, ні влади, ні Сили, ні теперішнє, ні майбутнє, ні висота, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любові Божої, яка в Христі Ісусі, Господі нашім ». Римлянам 8, 38-39

Істинно віруючі люди відрізняються від інших людей тим, що в їх серцях поселяється навічно Бог-Святий Дух, який допомагає віруючим уникнути робити в житті зло Богу. І про це Апостол Павло так говорить християнам: «Тому то Бог викликає в вас і хотіння і діяння за Своїм уподобанням" Філ. 2, 13"

Головне в хрещення, вступити в заповіт з Богом. А проповідувати це дар Божий. Та й проповідувати можна по різному: можна словом, а можна і своїм повсякденним життям. Біблія говорить, що фарисеї намагалися вбити Ісуса Христа і. Лазаря (Ін.12: 10). Ну як би Ісуса Христа ясно за що хотіли вбити, Він відкривав людям правду, а ось за що хотіли вбити Лазаря? У Біблії ніде не написано, що Лазар проповідував. Так і молоді хлопці та дівчата, хоча вони ще і не можуть проповідувати як дорослі, але своєю поведінкою, своїм зовнішнім виглядом, способом життя, вже є німими проповідниками серед своїх однолітків. З власного досвіду знаю, як на мене діяв мій двоюрідний брат і інші молоді християни, які покаялися в 16 років (у 80 роки дозволялося покається з 16 років, а хреститися з 18), і як надалі на мене вплинули комсомольці, коли я втратив зв’язок з братом, і потрапив під вплив комсомольців. Потім щоб знали, що навіть 14-ня проповідують серед своїх однолітків, і до того ж не погано. І результат на увазі. Багато молоді хлопці е дівчата з невіруючих сімей приходять до церкви, в результаті спілкування з віруючими друзями.

Автор написав: Я не хочу називати адресу цієї церкви баптистської, але бачив в ній хрещення дітей в цьому віці, школярів дітей початкових класів

Те що Ви не бажаєте називати церкву, де хрестять малоліток, доводить що її не існує. Навіщо приховувати те, що Богу і так відомо? Від кого приховуйте цю інформацію: від Бога або від людей? Я думаю що просто боїтеся, що Ваш коментар прочитає хтось із тієї церкви, або міста, і Ваш обман відкриється. Або виявиться що такий церкви не існує, або що вона не баптистська. Я чув що дітей в 10-12 років хрестять мормони, але якщо Ви їх мали на увазі, то це не християни, і тим більше до баптистів ніякого відношення не мають.

"Головне в хрещення, вступити в заповіт з Богом." А Завіт з Богом є служіння Йому у виконанні Заповідей Його. До людей треба мати підхід, а головне любов до Христа і до них, щоб вони довірилися проповідника, а це можна зробити тільки любов’ю! Про це Господь говорив Петру, перш запитавши Петра чи любить він Його. Після відповіді тільки слів "кохаю" Господь сказав паси стадо Його.

До малоліткам люди ставляться недовірливо, так як вони ще не пройшли в життя всіх випробувань. Ісус хрестився в 30 років не дарма, хоча Він до цього пройшов всі тяготи життя людської і писання тлумачив людям, будучи дитиною. Для мене Христос є приклад, але не люди, що роблять не по прикладу Господа. Подумайте про це, Сергій, дивлячись на Господа, а не на людей!

Виносити недоліки служителів своєї церкви і інших на обговорення форуму я ніколи не буду. Я люблю служителів всіх баптистських церков, в яких я був і в якій я перебуваю. Я вдячний їм за дуже багато духовне, що вони мені дали в моєму житті становлення з Богом!

символи віри

А ображати цілу конфесію Ви вважаєте нормально? Ап. Павло написав: "Всюди чути, що між вами перелюб, і то такий перелюб, який і між поганами незнаний, що хтось має за дружину собі дружину батькову. І ви загордилися, замість того, щоб краще плакати, щоб був вилучений з-поміж вас, хто цей учинок зробив" (1Кор.5: 1,2). Теж пишіть і Ви, дорікаючи баптистів в тому, що вони хрестять неповнолітніх. Але далі ап. Павло пише: "Отже, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, у жертву принесений за нас" (1 Кор.5: 7), а Ви приховуйте того (або тих) які надходять не як належить християнам, тим самим стаєте пліткарем і співучасником їх злочини. Вибачте за такий тон, але Ви його заслужили. Сподіваюся що почуєте голос Божий, і покаєтеся, поки ще не пізно. Тому що якщо дійсно таке існує серед нашого братства, то Бог покарає все братство, поки не винесемо з середовища нашої цю стару закваску.

До відома, я хрестився в 49 років, хоча міг прийняти Христа в 16. Моя дружина в 48, а мої діти ще не прийняли Христа. І винен в цьому я, бо не будучи християнином, чи не виховав їх в дусі Христа, а зараз розраховуюся за своє упущення. Коли кажу дітям що треба поки, то вони кажуть: "Папа, а тобі скільки років було коли покаявся? Ось і ми, коли будемо в твоєму віці поки". А якщо я послухався свого часу Голоси Божого, і покаявся ще в юношстве своєму, то зараз не почув би такі слова від своїх дітей.

Те що Ісус хрестився в 30 років, це не означає що всі повинні хреститься в цьому віці. Адже ми не знаеніе скільки років було Павлу, Тимофію або Тита, Марку або Луки, коли вони хрестилися. А Ісус не міг хреститися раніше, тому що шлях Його ще небув приготований. Це повинен був зробити Іоан Хреститель, який був на 6 місяців старше Христа, а згідно єврейським законом, пророком міг бути тільки людина не молодше 30 років. Іоан не міг в 16 років стати пророком і хрестити Христа, бо треба було виконати Закон (Мтф.3: 15). Ісус і не потребував хрещенні бо Він Бог, але зробив це заради людей.

Сергій, я нікого не засуджую і на це я не маю ніякого права. Я пишу про недостаткх без всякого осуду, але щоб віруючі знали про них і задумалися про це. А якщо я в чомусь неправий, то будемо обговорювати, супроводжуючи все віршами Біблії. Ви хочете, щоб я як в армії або у Вас в поліції, говорив завжди "так точно, Ви маєте рацію, сержант!" Так що не треба звинувачувати мене в тому, що я розумію інакше, а просто пишіть в чому я неправий, доводячи Біблією. Згідно 1Кор.5: 1,2 Павло не назвав прізвища, але Ви б з Павла їх вибили точно. Ви, напевно, слідчим працювали, але тюремні звички на форум виносити не треба. 3) Віра і покаяння людей відбуваються у всіх по-різному, в тому числі і у Ваших дітей так буде. Молитися Вам треба за них разом з дружиною. Молитва праведника здійснює многое.Учтіте також, що у віруючих часто бувають діти неслухняними, також і невіруючими. Багато що ще залежить від Вашого прикладу, від Вашої любові до дітей!

Ви написали: "Те що Ісус хрестився в 30 років, це не означає що всі повинні хреститься в цьому віці": А для мене приклад Господа є найголовніше!

Було б добре, якщо Христос був би для вас прикладом, але не тільки в тому, в якому віці хрестився, а ще в повсякденному житті, в послух і найголовніше, в ЛЮБОВІ ДО ЛЮДЕЙ. Цікаво, а Ви хрестилися саме в 30 років, тому що в такому віці хрестився Ісус? А якщо не дожили до цього дня, то що, померли не хрещеним? Виходить що Петро порушив заповідь Христа, коли хрестив Корнелія і весь будинок його, де були не тільки 30-річні, але і люди по старше і молодше. Те ж саме і в будинку Лідії, та й серед тих 3000, які хрестилися в день 50-ці теж були люди різного віку, бо в Єрусалим приходили всі євреї, не дивлячись на вік.

Ще й ще раз переконуюся, що далекі Ви від Істини. Покайтеся поки є час!

Я хрестився в 58 років, але зрозумів тільки в останні роки, що хреститися треба за прикладом Господа не раніше 30 років. Якщо хтось і хрестився у віці менше 30 років, то це не гріх, однак треба хреститися за прикладом Господа нашого, не раніше 30 років!

1) Може та якби і в роті ростуть гріби.2) Смерть і хрещення абсолютно різні речі. Не можна плутати те, що стосується плоті з духовним служінням людини Богу. У цьому прикладі є повна відсутність логіки, Сергій!

Так напишіть де я порушив логіку конкретно!

Ця книга не є ні теологічним дослідженням, ні збіркою проповідей — це щоденник. У Посланні до Тита Апостол вчить віруючих, як зберегти віру в чистоті і правді, коли церкви перебувають в оточенні розпусти і вседозволеності (як зараз в Європі).

Єр. 6:16 Так говорить Господь: На дорогах ваших і розгляньте, і спитайте про давні стежки, де то добра дорога, то нею ідіть, і знайдете мир для своєї душі.

Джерело: символи віри

Також ви можете прочитати