Різне

Старі військові фільми і критика . Військовий огляд

20.02.2017

Старі військові фільми і критика

19 жовтня 2013

Фільми про війну в нашій країні викликають величезний інтерес. Незважаючи на те, яка епоха, хто знаходиться біля керма країни, які тенденції проявляються в суспільстві, військові кінострічки увагу привертають. При цьому не згасає глядацький інтерес і до старого військового кіно. яке сьогодні може виглядати еталоном художньої кінематографії.

Окремий розділ вітчизняної кінематографії – фільми про Велику Вітчизняну. Це десятки чудових стрічок, які за роки їх існування подивилися буквально мільярди глядачів різних поколінь. Навіть в ході самої війни радянська кінематографія знімала художні фільми з тематики війни з фашистською Німеччиною. З 1941 по 1945 роки в прокат вийшли близько трьох десятків картин, багато з яких сьогодні здаються наївними і малодостовірними. Але достовірність і документальність в цих фільмах було не головним. Головна мета режисера – надання духу армії через художність, створення нехай навіть надмірно гротескних образів, що зображують противника в іронічній формі.

Але у воєнні роки виходили і справжні кінематографічні шедеври, які досі оцінюються кінокритиками як видають стрічки. Одна з таких стрічок – «Два бійця», що вийшла в самий розпал війни в 1943 році. Режисером картини є Леонід Луков, який до моменту створення картини був нагороджений Сталінською премією за кінофільм «Велике життя». Режисер Луків була настільки відданий своїй справі, що навіть смерть застала Леоніда Давидовича за роботою. Він знімав фільм «Вірте мені, люди».

Критика фільму «Два бійці» протягом десятків років була, якщо так можна висловитися, теплою. Але під час перебудови почалося поливання брудом і цього чудового фільму. У 1990-му в «Радянській культурі» з’явилася стаття «Без війни…», в якій автор вирішив розвінчати режисерів військової епохи, заявивши, що у фільмі «Два бійці» та в інших стрічка «всі наврано» і вони «не нагадували її (війну) нічим». По всій імовірності автор цієї статті Олексій Симонов вважає себе тим, хто відкрив-таки радянським людям правду. От тільки фільм «Два бійця» і зараз з цікавістю дивляться глядачі різних поколінь, а ось про «правдорубной критики» Олексія Симонова на цей фільм якщо хтось і згадує, то з явною іронією.

Короткий опис статті: старі фільми Фільми про війну в нашій країні викликають величезний інтерес. Незважаючи на те, яка епоха, хто знаходиться біля керма країни, які тенденції проявляються в суспільстві, військові кінострічки увагу привернув бійця», фільм, війни, фільми, фільму, кінематографії, які, десятків, поколінь, різних, військові, автор, сьогодні, Луків, інтерес, картини, протягом, є, можна, Леонід

Джерело: Старі військові фільми і критика » Військовий огляд

Також ви можете прочитати